ramonllull05

Ramon Llull, el viatger de la paraula

Autora: Maribel Ripoll Perell贸
Any: 2015
Col路lecci贸: Protagonistes
P脿gines: 107
ISBN: 978-84-944558-0-3

Tota聽 la聽 vida聽 de聽 Ramon聽 Llull聽 va聽 girar聽 al聽 voltant聽 de聽 la聽 paraula,聽 escrita聽 i聽 parlada.聽 Lapreocupaci贸 de Ramon va ser fer arribar el seu sistema d鈥檃rgumentaci贸, conegut comArt,聽 a聽 tots聽 els聽 p煤blics聽 possibles.聽 Els聽 infidels,聽 musulmans聽 i聽 jueus,聽 esdevenien聽 elsreceptors聽 貌ptims.聽 Els聽 reis聽 i聽 papes聽 i聽 els聽 mateixos聽 cristians,聽 laics聽 o聽 clergues,esdevingueren聽 receptors聽 potencials聽 de聽 l鈥橝rt,聽 per聽 aix貌聽 es聽 va聽 adaptar聽 a聽 les聽 diferentsnecessitats comunicatives per tal de fer efectiu el seu missatge. Aquesta necessitat vafer que s鈥檃dapt脿s al p煤blic tant ling眉铆sticament (escrivia en catal脿, en llat铆 i en 脿rab)com聽 estil铆sticament聽 (escrivia聽 tractats聽 t猫cnics聽 complexos聽 per貌聽 tamb茅聽 novel路les,proverbis, manuals catequ猫tics, poemes). Us presentam aquesta figura clash royale hack 2017 no verification essencial de lahist貌ria i de la cultura, amb la biografia i amb una s铆ntesi del pensament que es vaconsolidar en l鈥檈xtensa producci贸 liter脿ria.