Son Real. Arquelogia i paisatge

Autor: Albert Forés Gómez
Any: 2016
Col·lecció: Empremtes
Pàgines: 98
ISBN: 978-84-944558-4-1

Aquest petit llibre pretén fer un recorregut pels diferents estadis de la conquesta humana de l’espai geogràfic de Son Real, que es troba al bell mig de la badia d’Alcúdia, entre els nuclis de Can Picafort i Son Serra de Marina.
El recorregut pel qual transcorre el llibre s’inicia amb una presentació general de la finca pública de Son Real -on es troba el Centre d’Interpretació de Son Real, un espai d’acollida dels visitants- que dóna pas a una petita descripció de l’entorn natural i acaba convertint-se en un viatge en el temps. Aquest viatge està formulat com un recorregut al llarg del temps per les restes dels msp hack download primers pobladors i pobladores, els quals configuraren el món dels dòlmens, de les navetes, dels talaiots, de la famosa necròpolis de la punta dels Fenicis… fins arribar al temps de la conquesta catalana.
Son Real és un entorn privilegiat on el paisatge contempla diferents expressions vitals, que a la vegada reflecteixen no només la història de la finca, sinó de l’illa en general.