ferran

Ferran el Cat貌lic. Rex Maioricarum

Autor: Eduardo Pascual Ramos
Any: 2017
Col路lecci贸: Protagonistes
P脿gines: 90
ISBN: 9788494455865

La vida de Ferran II d’Arag贸 i V de Castella (1452-1516) reflecteix perfectament la transici贸 entre els temps medievals i els moderns, entre uns regnes situats a la perif猫ria d’Europa i un imperi plurinacional convertit aviat en la major pot猫ncia mundial. La seva figura constitueix per si mateixa, m茅s enll脿 del seu casament amb Isabel I de Castella, una de les m茅s brillants de la hist貌ria de la Corona d’Arag贸 i d’Espanya.

Ara b茅, Ferran va heretar una illa immersa en una depressi贸 econ貌mica i social com a resultat del galopant endeutament de les institucions insulars. A m茅s, durant el seu regnat Mallorca va tenir un paper secundari en la nova monarquia hisp脿nica i, fins i tot, va patir una important feblesa en els 貌rgans de la monarquia un cop va ser excl貌s del Consell d’Arag贸. Aquest llibre ens acompanya a descobrir-ho i a reflexionar sobre el paper que tingu茅 Mallorca dins tal monarquia.