Felanitx 1931-1952. Crònica de la Segona República, la Guerra Civil i la Postguerra

Autor: Ramon Rosselló Vaquer
Any: 2017
Col·lecció: Palmira. Coedició Llibres Ramon Llull i Illa Edicions
Pàgines: 544
ISBN: 9788494455872

Aquesta obra, d’un volum quasi enciclopèdic, ha estat possible  gràcies a la tasca ingent que ha realitzat als arxius l’historiador Ramon Rosselló Vaquer (Felanitx, 1944) i que ha deixat per tots nosaltres el testimoni d’uns anys d’il·lusió per transformar la societat i fer-la més justa i igualitària, però arran del cop d’estat de 1936 aquestes il·lusions es tenyiren de sang i negror. Una negror que fins fa pocs anys era ben present entre les famílies que patiren la repressió i l’exili al poble de Felanitx.

Ramon Rosselló és un bon coneixedor de la història de Felanitx i un apassionat de la història local de Mallorca. Aquesta edició d’alguna manera vol ser un homenatge cap ell i la seva tasca com a historiador i també un homenatge a les víctimes del franquisme.

felanitx