Salvem sa Dragonera. Història dels ecologismes a Mallorca

Autor: Pere J. Garcia Munar
Any: 2017
Col·lecció: Mar de Fons
Pàgines: 170
ISBN: 978-84-944558-8-9

Des de 1974 ?ns a la seva protecció i declaració com a parc natural el 1995, sa Dragonera va veure’s immersa en tot un procés en el qual es va convertir en un símbol, en l’estendard de la lluita ecologista mallorquina, i ?ns i tot va travessar les fronteres naturals de l’arxipèlag per ser coneguda arreu de l’Estat i més enllà. Va ser una batalla sense precedents contra l’especulació urbanística i marcà un punt d’in?exió per a l’ecologisme, que va encetar moltes altres lluites a molts altres indrets de Mallorca.
Aquest llibre de Pere J. Garcia repassa els diferents ecologismes de tall llibertari i burocràtic que sorgiren als anys setanta i que avui dia continuen vius. I és que el moviment ecologista s’ha convertit en un actor clau per tal de poder entendre la història recent de Mallorca. Sense les múltiples victòries de l’ecologisme, aquesta illa seria quelcom molt diferent.