presentacio_dragonera-07

Salvem sa Dragonera. Hist貌ria dels ecologismes a Mallorca

Autor: Pere J. Garcia Munar
Any: 2017
Col路lecci贸: Mar de Fons
P脿gines: 170
ISBN: 978-84-944558-8-9

Des de 1974 ?ns a la seva protecci贸 i declaraci贸 com a parc natural el 1995, sa Dragonera va veure鈥檚 immersa en tot un proc茅s en el qual es va convertir en un s铆mbol, en l鈥檈stendard de la lluita ecologista mallorquina, i ?ns i tot va travessar les fronteres naturals de l鈥檃rxip猫lag per ser coneguda arreu de l鈥橢stat i m茅s enll脿. Va ser una batalla sense precedents contra l鈥檈speculaci贸 urban铆stica i marc脿 un punt d鈥檌n?exi贸 per a l鈥檈cologisme, que va encetar moltes altres lluites a molts altres indrets de Mallorca.
Aquest llibre de Pere J. Garcia repassa els diferents ecologismes de tall llibertari i burocr脿tic que sorgiren als anys setanta i que avui dia continuen vius. I 茅s que el moviment ecologista s鈥檋a convertit en un actor clau per tal de poder entendre la hist貌ria recent de Mallorca. Sense les m煤ltiples vict貌ries de l鈥檈cologisme, aquesta illa seria quelcom molt diferent.