Així era el Terreno. Imatges d’ahir

Autor: Xavier Terrasa García
Any: 2017
Pàgines: 317
ISBN: 978-84-947890-0-7

L’historiador Xavier Terrasa (1979) recupera la història del barri del Terreno a través de fotografies antigues. Els seus precedents històrics es remunten a abans de l’existència del caseriu o barri, on tan sols hi havia el castell de Bellver (segle XIV) i el Llatzaret, més conegut com la Quarantena (segle XVII). Posteriorment, es construí la finca del Terreno (segle XVIII) i la urbanització d’aquest nou caseriu (segle XIX), on les classes acomodades de Palma, en un principi anaren a estiuejar i en molts de casos, acabaren posteriorment residint allà (segle XX). L’arribada del turisme va donar un gran impuls a la zona, però l’excessiva oferta nocturna, acabà ofegant a aquesta zona i entrà en una fase de declivi. El llibre es centra fin a finals dels anys seixanta i capta l’esplendor social i cultural que es visqué en aquest barri de Palma.