L’Editorial

banner4

L'Editorial

Illa Edicions és una editorial nova que té per objectiu divulgar la història de les Illes Balears i ho vol fer d’una manera senzilla i diferent, que sigui capaç d’arribar a qualsevol persona interessada en el tema. Volem aportar frescor i noves mirades que defugen de la història més tradicional.

Després d'haver estudiat el panorama editorial ens hem adonat del buit existent en segons quines matèries de la història i les humanitats. És per això que pretenem aportar coneixement en diversos camps manco treballats com puguin ser l’arqueologia, el patrimoni, la biografia històrica, la història més divulgativa, etc. I ho farem amb el màxim rigor històric i la major serietat.

Alhora es pretén que aquests textos puguin esdevenir eines útils per a les escoles, instituts i universitats. De la mateixa manera volem que els mestres i els professors comptin amb més varietat de recursos didàctics. També s’obrirà una col·lecció de llibres d’àmbit més científic i acadèmic destinada als investigadors i a les persones interessades.

Illa Edicions vol acostar-se a tots aquells i aquelles que vulguin participar en el projecte com a autors i autores. Per fer-ho us podeu posar en contacte amb nosaltres i fer-nos arribar les vostres propostes.

Punts de venda

Les col·leccions

Protagonistes:

La història de les Illes Balears ha estat feta per la suma de tots aquells i aquelles que han viscut o, senzillament, han passat per les Illes en un moment o altre de la seva existència –ja fossin grans reis o conqueridors o bé persones més anònimes–. Uns i altres mereixen ser estudiats, llegits i coneguts. Aquest és l’objectiu de Protagonistes: posar llum sobre vides que mereixen un lloc en la història.

Empremtes:

Les Illes estan repletes de jaciments arqueològics, conjunts històrics, béns culturals, runes oblidades i vestigis d’antigues civilitzacions massa cops desconegudes i poc estudiades. Empremtes tracta d’això: d’aportar nous coneixements per poder valorar el patrimoni cultural de les Balears.

Mar de fons:

Mar de fons és una col·lecció que pretén remoure l'estudi de la història i el pensament polític que s'ha fet a les Illes Balears, preferentment. De la mateixa manera manera que la maror, aquesta col·lecció vol esdevenir una onada d'energia que ajudi a renovar la historiografia illenca més acadèmica i que fomenti el debat dins la nostra societat.

L'unicorn:

Col·lecció de Lectura Fàcil per fomentar l'aprenentatge de la lectura en llengua catalana. Són llibres elaborats amb especial cura perquè les persones amb dificultats lectores els puguin llegir i entendre. Segueixen les directrius de la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA).

Palmira:

Palmira és un projecte conjunt d'Illa Edicions amb la llibreria Llibres Ramon Llull que serveix per sumar esforços.

Contacte

informacio@illaedicions.cat

Twitter facebook